HAYAT’TAN DOĞA VE ÇEVRE DUYARLILIĞI

Türkiye Hayat Sağlık Vakfı ve Bursa Hayat Hastanesi işbirliğiyle çevre kirliliğine dikkat çekmek için çalışanlarla birlikte ormandaki çöpler toplandı.

Doğa ve çevre temizliği için, Cumalıkızık Mahallesi’ndeki ormanlık alanda buluşan sağlık çalışanları, ellerine aldıkları süpürgelerle vatandaşlar tarafından etrafa atılan çöpleri süpürüp torbalara doldurdu. Çevreye olan hassasiyetlerini ortaya koyan sağlık personeli, topladıkları çöplerle bir kamyonu doldurdu. Çalışanlarla birlikte bulunan Türkiye Hayat Sağlık Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Hayat Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Özkul, “Hayat ailesi olarak topluma sağlıktan ötürü sorumluluğumuz olduğu kadar, çevreye de sorumluluğumuz bulunuyor. Çevreyi temiz tutabilmek için çalışanlarımızın ve ailelerinin katıldığı bir program gerçekleştirdik. Ellerimize aldığımız çöp torbaları, süpürgeler ve faraşlarla ormanın içerisindeki çöpleri toplamaya çalıştık. Çevreyi temizlemekten çok, çevreyi kirletmemeye dikkat çekmek istedik” dedi.

Kendilerine düşen görevi bir nebze de olsa yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Özkul, “Bugün ormanı temizledik. İlerleyen günlerde denizi temiz tutmanın önemine dikkat çekeceğiz. Ağaç da dikerek bunu pekiştireceğiz” diye konuştu.