Hakkımızda

Bu toprakları yüzlerce yıl vakıf medeniyetiyle yöneten ve yaratılmış olan her varlığa vakıf bilinciyle yaklaşan bir milletin yetiştirdiği vakıf insanı Uzman Dr. Ahmet ÖZKUL ve vakıf ailesi olarak ÖZKUL ailesi yıllarca bu hassasiyetlerini çalışmalarına aktararak sürdürdüler. Ahmet ÖZKUL, yardımseverliğinin, idealistliğinin, hümanist yönünün yanı sıra Yeşilay Gençlik Kolları Başkanlığı, Millî Türk Talebe Birliği, Türk Birliği Talebe Federasyonu, Cerrahpaşa Öğrenci Dernek Başkanlığı, Öğrenci Temsilciliği ve İstanbul Üniversitesi Öğrenci Birliği gibi toplumsal sorumluluk gerektiren alanlarda da aktif rol almıştır. Öyle ki ÖZKUL için insanların sıkıntılarını tespit edip dinlemek, onların acılarına ortak olup paylaşmak ve elinden geldiğince çözüm üretmeye çalışmak temel şiarı olmuştur. Yaptığı sosyal yardım çalışmalarıyla toplumda ayrı bir yer edinen ÖZKUL, hayatının her anında ihtiyaç duyan herkese tereddütsüz vakıf şuuruyla hizmet etmeyi ilke edinmiştir. Bu vakıf hassasiyeti aynı zamanda ÖZKUL ailesinin tüm fertleri için de bir yaşam biçimi halini almıştır. Kurucusu olduğu ÖZEL HAYAT HASTANESİ’nin aynı zamanda yönetim kurulu başkanlığı görevini de yürüten Ahmet ÖZKUL burada da vakıf bilinciyle hizmet etmeyi sürdürerek, bu kuruluş ve bünyesindekileri birer vakıf gibi yönetmiştir. Bu çalışmaların artık tek bir çatı altında toplanması gerektiğine inanan Ahmet ÖZKUL ve ÖZKUL ailesi bu gönül yolculuğuna HAYAT AİLESİ’ni de katarak tüm parçalarda vücut bulmuş hizmet aşkını daha büyük kitlelere ulaştırmak adına 2014 yılında “TÜRKİYE HAYAT SAĞLIK ve SOSYAL YARDIM VAKFI”nı kurmuşlardır.